5.února 2007 vyzvala italsko-americká bloggerka Sara Rosso všechny milovníky pomazánky Nutella®, aby se spojili. Od té doby se každý rok slaví Světový den pomazánky Nutella®.
A jak historie tohoto sladkého "pokušení" vlastně začala? Pietro Ferrero se inspiroval receptem, který se v Itálii objevil už za napoleonských válek. Smíchal kakaový prášek s drcenými lískovými oříšky a vytvořil pastu. V roce 1946 otevřel malou továrnu, kde začal sladkou pomazánku s lískovými oříšky vyrábět.
No a pokud si chcete doma vyrobit vlastní Nutellu tak postup je následující:
Nejprve rozmixujte oříšky na jemný prášek a poté přidejte kokosový olej. Mixujeme tak dlouho, dokud nevytvoříte hladké lískooříškové máslo. Pokud jste s konzistencí spokojeni, přidejte kakao, vanilku, špetku soli a sladidlo. Mixujte ještě pár dalších minut, dokud se směs dokonale nepromísí.
Souhlas s cookies přináší výhody plného využití vašeho webu
Soubory cookies nám pomáhají lépe porozumět vašim preferencím a přizpůsobit náš obsah vašim potřebám. Ale nebojte se, naše cookies jsou přátelské a bezpečné!
K jejich použití potřebujeme váš souhlas.
Co jsou cookies a proč je používáme
Cookies jsou malé datové soubory, které pomáhají webu správně fungovat a vám zpříjemňují jeho prohlížení. Stránky, které otevřete, ukládají cookies do vašeho prohlížeče a zapamatují si informace, které využijí při vaší příští návštěvě.
Vyberte úroveň cookies, kterou chcete povolit
Technické cookies
Nutné cookies pomáhají, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.
Analytické cookies nám řeknou, jaké stránky jsou nejnavštěvovanější, jak se lidé na web dostanou (například z výsledků vyhledávání, z odkazů na jiných stránkách apod.), na co klikají, jak dlouho zůstávají apod. Díky tomu víme, co funguje a co naopak máme zlepšit. Jinými slovy, když máte zapnuté analytické cookies, pomáháte nám web dál vylepšovat.